معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور:

زیست بوم شرکت های دانش بنیان در کشور ایجاد شده است

معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور در هفدهمین نشست ستاد اقتصاد مقاومتی استان یزد بابیان اینکه در فضای کسب‌وکار کشور فضایی به نام دانش‌بنیان ایجادشده است؛ اظهارداشت: خوشبختانه زیست بومی در حال ایجاد است که معتقدم دولت تحت هیچ شرایطی نباید وارد شود و تنها باید بستر را برای کسب‌وکار فراهم کند.

به گزارش روابط عمومی استانداری یزد؛ روز شنبه 9 دی‌ماه 96، هفدهمین نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد با حضور معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور، استاندار یزد، نمایندگان مجلس، سرپرستان معاونت‌های اقتصادی و عمرانی استانداری و جمعی از اعضای این ستاد در تالار اندیشه استانداری برگزار شد.
«سورنا ستاری»‌ در این نشست اظهار داشت: ابتدای انقلاب 17 هزار دانشجو داشتیم و اکنون تعداد دانشجویان چند برابر شده است.
وی بابیان اینکه مهاجرت را نفی نمی‌کنیم اما اعداد و ارقام دروغی که روی سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌ها تأثیر می‌گذارد را نباید توجه کنیم؛ ادامه داد: متأسفانه متوجه نمی‌شویم که تبادلات فناوری و علمی به‌شدت توسعه پیدا می‌کند و هنوز به چیزهای حاشیه‌ای نگاه‌داریم.
معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه رشد برخی موارد مانند دانشگاه‌ها و دانشجویان رشد در اقتصاد کشور را به دنبال نداشته است؛ افزود: باید بدانیم که آموزش را در چه سطحی می‌خواهیم دنبال کنیم.
وی با تأکید بر اینکه سرمایه‌گذاری در پژوهش‌ها نتیجه مطلوبی را ندارد و در نیروی انسانی هم سرمایه‌گذاری شده و بی‌نتیجه در اقتصاد بوده است؛ اظهار داشت: مسئولان کشور نیز به این نتیجه رسیده‌اند که خروجی مناسب ندارد و در سیستم آموزشی و پژوهشی کارنامه قابل دفاعی نداریم.
ستاری با تأکید بر اینکه مبانی فکری ما در کارخانه و دانشگاه صحیح نیست؛ ادامه داد: برای اینکه در مسیر درست قرار بگیریم و راه را به‌درستی پیش برویم لازم است تا سیستم داشته باشیم و ماهیتی را تعیین کنیم که دانشگاه و پژوهش و محیط کسب‌وکار در کنار هم قرار بگیرند و اقتصاد را رشد دهند.
وی بابیان اینکه با بودجه دولتی نمی‌توان پژوهش کرد و یا خودرو ساخت و کارخانه تأسیس کرد؛ گفت: بااعتبار دولتی هیچ نوآوری و ابتکاری نخواهیم داشت و تصمیمات غلطی گرفته خواهد شد که خروجی ندارد و پول را برای حقوق و دستمزد می‌بلعد.
معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور بابیان اینکه در فضای کسب‌وکار کشور فضایی به نام دانش‌بنیان ایجادشده که بیش از دو هزار شرکت با 40 هزار میلیارد تومان فروش خروجی داشته است؛ عنوان کرد: خوشبختانه زیست بومی در حال ایجاد است که معتقدم تحت هیچ شرایطی دولت نباید وارد شود و تنها باید بستر را برای کسب‌وکار فراهم کند.
وی بابیان اینکه بسیاری از زیرساخت‌های کشور را هم با دخالت‌های دولتی و سیاست‌های نفتی از بین برده‌ایم؛ افزود: متأسفانه پرداخت حقوق‌ ماهیانه به‌جای نوآوری برای کشور خطرناک است و در این شرایط فردی به سمت نوآوری نمی‌رود.
ستاری تصریح کرد: شرایط اقتصادی کشور به‌گونه‌ای است که با محیط کسب‌وکاری که آرزو داریم داشته‌ایم فاصله بسیار دارد اما امیدوارانه فعالیت‌ها را در این زمینه دنبال می‌کنیم تا بخشی از فرایند پیش برود.
وی بابیان اینکه در حوزه دانش‌بنیان و استارتاپ ها وارد مرحله‌ای نوین شده‌ایم که جامعه را تغییر خواهد داد؛ عنوان کرد: به‌زودی شاهد ایجاد بزرگ‌ترین شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور خواهیم بود که جوانان زیر 30 سال متولی آن هستند.
معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه راه ایجاد اشتغال و تغییرات اساسی در حوزه علم و فناوری، ایجاد اکوسیستم متناسب و دوری از اقتصاد نفتی است؛ اظهار داشت: اقتصاد را باید باعقل درست کرد و بقیه موارد را به‌عنوان یک ابزار نگریست، چراکه قطعاً اگر فکر و اندیشه پشت فعالیت‌ها باشد می‌تواند استارتاپ ها را به موفقیت برساند.
وی افزود: لازم نیست برای ایجاد کسب‌وکارهای استارتاپی به تسهیلات بانکی روی آورد بلکه چاره کار استفاده از سرمایه‌گذارانی است که حمایت کنند و مانند بازاری‌های قدیمی که شاگردان خود را تاجر و کارآفرین تربیت می‌کردند، اقدام کنیم.
ستاری اظهار داشت: بخش خصوصی باید روی جوانان سرمایه‌گذاری کند و جوانان را دریابد و در قالب شتاب‌دهنده‌ها در حمایت از جوانان برخیزد تا دغدغه مالی جوانان نیز حل شود.
وی بابیان اینکه در کشور پتانسیل بسیاری از اقدامات راداریم اما زیست‌بوم فعالیت‌های آن‌ها موردتوجه نیست؛ افزود: ایران چهارمین کشور تولیدکننده مهندسی در دنیا است اما به این موارد توجهی نمی‌شود.
 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات