راه‌اندازی مجمع مشاورین فرهنگی اجتماعی درمیبد

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد در نخستین نشست مجمع مشاورین فرهنگی اجتماعی شهرستان میبد گفت: ازآنجاکه استان یزد و شهرستان میبد دارای ظرفیت‌های بالای صنعتی است و برای به حرکت درآوردن چرخ‌های تولید و توسعه اقتصادی و صنعتی و ایجاد اشتغال با پدیده مهاجرت مواجه هستیم؛ لذا طرح ساماندهی مهاجرت و افراد غیربومی در سال‌های قبل درمیبد عملیاتی و نتایج رضایت بخشی هم به دنبال داشت.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری میبد، نصیری بابیان این‌که این طرح پس از تصویب در شورای فرهنگ عمومی با محوریت فرمانداری و دستگاه‌های ذی‌ربط در دست اجراست که شامل دو بعد نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت است گفت: بر همین اساس مرکز ارتقاء سلامت اجتماعی در شهرستان میبد آغاز به کارکرده است و کلیه طرح‌ها و برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی را در راستای کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی برنامه‌ریزی و ساماندهی خواهیم کرد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد تصریح کرد: مرکز ارتقاء سلامت اجتماعی شهرستان میبد در اولین گام برای اینکه از ظرفیت‌های بالای مشاورین و متخصصین در این حوزه استفاده کند؛ مجمع مشاورین فرهنگی و اجتماعی شهرستان را شناسایی کرد تا به‌عنوان یک بازوی مشورتی این مرکز و مدیران شهرستان باشند.

نصیری افزود: برای شروع کار نیازمند همفکری و هم‌افزایی هستیم تا با یک گفتمان و ادبیات مشترک در اجرای برنامه‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی به جمع‌بندی برسیم و ازنظر و دیدگاه و تجربیات مشاورین دینی هم در این زمینه استفاده کنیم.

معاون سیاسی فرمانداری میبد بابیان اینکه ادارات و نهادهای فرهنگی نقش بسیار مهمی در این مقوله دارند؛ تهیه و تولید برنامه و محتوا برای آشنایی خانواده‌ها با آسیب‌های اجتماعی و راه‌های مقابله با آن، برگزاری دوره‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی مشاوره‌ای و پیشگیری در خصوص آسیب‌های اجتماعی، افزایش حساسیت و همکاری مردم در راستای مقابله با آسیب‌های اجتماعی، جمع‌آوری و طبقه‌بندی آماری دقیق از آسیب دیدگان اجتماعی جهت ارائه خدمات مناسب به آن‌ها و ایجاد انگیزه و انجام اقدامات ابتکاری از طرف ادارات و نهادهای مردمی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را از اهداف مرکز ارتقاء سلامت اجتماعی برشمرد.

نصیری برگزاری دوره‌های آموزشی، مشاوره‌ای و پیشگیری برای اقشار مختلف به‌صورت محله محوری را از برنامه‌های کوتاه‌مدت این مرکز عنوان کرد.

وی طرح‌های پژوهشی و مطالعاتی را از برنامه‌های بلندمدت یادکرد و افزود: پس از تعین اولویت‌ها این برنامه‌ها اجرا خواهد شد.

نصیری همچنین از تهیه بانک اطلاعاتی معتمدین به تفکیک هر محله خبر داد و گفت: شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی و آسیب‌ها و جرائم در محلات درالویت است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری میبد خاطرنشان کرد: امضای تفاهم‌نامه مشترک فرمانداری با دانشگاه میبد به‌عنوان یک‌نهاد علمی و پژوهشی جهت پیشگیری و اجرای طرح‌های مطالعاتی یکی دیگر از این اقدامات است.

وی گفت: اولویت دیگری که در دست اقدام داریم پیگیری جذب منابع مالی از طرق مختلف و استفاده از ظرفیت‌های خیرین و حمایت‌های آیت‌الله اعرافی و دیگر مسئولین برای اجرای دقیق این طرح است.

نصیری تعیین شرح وظایف برای هریک از ادارات طبق برنامه زمان‌بندی تعیین‌شده، تقسیم‌کار و پیگیری ثبت مجمع مشاورین شهرستان به‌عنوان یکان جی او و سازمان مردم‌نهاد برای اولین بار در سطح شهرستان، استان و کشور و تشکیل گروه مجازی مجمع مشاورین و پیگیری امور را از دیگر برنامه‌های در دست اقدام خواند.