استاندار یزد در نشست ستاد مدیریت بحران استان یزد عنوان کرد:راه اندازی اتاق مدیریت بحران در شهرداری یزد به منظور حل مشکلات محلات/ رفع خطر خانه های در آستانه تخریب؛ با اخذ تصمیمات جدی در این حوزه/ حضور اکیپ هایی از سراسر کشور جهت مدیریت هرچه بهتر سیل اخیر/ تدابیر لازم جهت انحراف مسیر رواناب سر ریزشده از سیل بندها اندیشیده شده است/ اعلام هشدار سطح قرمز هواشناسی برای شهرستان های ابرکوه، خاتم، مهریز و مروست/ معاونین استانداری به عنوان معین در این شهرستان ها حضور می یابند/ تنها اخبار و اطلاعیه های ارائه شده توسط ستاد مدیریت بحران استان قابل استناد است/ بافت تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی یزد کمترین آسیب را دیده است

به زودی سامانه خسارت بنیاد مسکن استان فعال و آماده ثبت نام خسارت دیدگان از سیل خواهد بود/ پس از خود اظهاری شهروندان در خصوص خسارت های سیل، تیم های ارزیابی خسارت، در محل حاضر می شوند/ ابعاد خسارت سیل در شهر یزد نسبت به سایر مناطق وسیع تر بوده است/ اسکان اضطراری سیل زدگان در مدارس، خوابگاه های دانشجویی و برخی حسینیه ها و مساجد/ امنیت ویژه ای در محله های تخلیه شده برقرار می شود

استاندار یزد یکی از دغدغه های اصلی مردم سیل زده استان را خسارات ناشی از سیل دانست و گفت: مردم خسارت دیده از سیل اخیر استان، فیلم و عکس هایی از خسارت های وارده به تاسیسات و لوازم منزل خود را تهیه کنند تا پس از فعالسازی سامانه خسارت بنیاد مسکن، نسبت به ثبت درخواست و ارائه مستندات خود اقدام نمایند.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، نشست ستاد مدیریت بحران استان به ریاست استاندار و با حضور  نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و جمعی از مسئولین استان به مدت ۴ ساعت و به منظور هم اندیشی و تصمیم گیری در خصوص مسائل مربوط به سیل اخیر بالاخص جبران خسارات آسیب دیدگان در سالن کوثر استانداری برگزار شد.
دکتر فاطمی در این نشست گفت: براساس گزارش های واصله از ایستگاه های هواشناسی شهر یزد، تاکنون بارش 90 میلی متر باران در یزد به ثبت رسیده همچنین میزان بارش های تجمعی شهرستان تفت حدود 100 میلی متر بوده است.
وی در ادامه یکی از دغدغه های اصلی مردم سیل زده استان را خسارات ناشی از سیل دانست و خاطرنشان کرد: مردم خسارت دیده از سیل اخیر استان، فیلم و عکس هایی از خسارت های وارده به تاسیسات و لوازم منزل خود را تهیه کنند تا پس از فعالسازی سامانه خسارت بنیاد مسکن، نسبت به ثبت درخواست و ارائه مستندات خود اقدام نمایند.
استاندار یزد تصریح کرد: پس از ثبت درخواست های مردم، تیم های ارزیاب در محل مد نظر حاضر شده و به ارزیابی و برآورد خسارت های وارده می پردازند.
دکتر فاطمی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ابعاد خسارت در شهر یزد نسبت به سایر شهرها و مناطق وسیع تر بوده است، اظهارداشت: به منظور اسکان اضطراری ساکنین مناطق سیل زده 30 باب مدرسه وارد مدار شده، همچنین از ظرفیت تعدادی از خوابگاه دانشجویی، برخی حسینیه ها، تکایا و مساجد نیز استفاده می شود.
وی با اشاره به نگرانی برخی از افراد سیل زده از ترک منازل و اموال خود و اسکان در محل های تعبیه شده، گفت: به منظور اطمینان خاطر شهروندان، هماهنگی های لازم جهت مراقبت  از مناطق دچار حادثه توسط نیروهای مربوطه بعمل آمد.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به راه اندازی اتاق مدیریت بحران در شهرداری یزد متشکل از نمایندگان دستگاه های خدمات رسان و نماینده تام الاختیار استانداری، بیان کرد: عوامل این مجموعه در قالب اکیپ هایی در محلات دچار مشکل، حضور پیدا کرده و نسبت به حل مشکلات تاسیسات آن ها اقدام می کنند.
دکتر فاطمی همچنین به وجود برخی از ساختمان های در آستانه تخریب اشاره کرد و از تصمیمگیری جهت رفع خطر آن ها خبرداد.
وی در ادامه به سفر روز گذشته وزیر کشور به یزد به منظور بررسی مسائل مناطق سیل زده  اشاره و خاطرنشان کرد: پس از حضور وزیر کشور در استان، اکیپ های متعددی از سراسر کشور از جمله استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و اصفهان، شهرستان کاشان و مجموعه ارتش به استان اعزام شدند و با تجهیزات همراه خود درصدد حل آبگرفتگی های میادین و زیرگذرها هستند.
استاندار یزد افزود: با توجه به سر ریز مازاد سیل بندهای مهریز و تفت به سمت شهر یزد، تدابیر وِیژه ای جهت انحراف مسیر سیلاب ها اتخاذ شد.
وی با اشاره به اعلام هشدار سطح قرمز هواشناسی برای شهرستان های ابرکوه، خاتم، مهریز و مروست، خاطرنشان ساخت: در این راستا علاوه بر تمهید تدابیر لازم، معاونین استانداری به عنوان معین در شهرستان های مذکور حضور یافته و در کنار فرمانداران اقدامات و فعالیت های لازم را سامان می دهند.
دکتر فاطمی با بیان اینکه در پیشرفته ترین کشورهای دنیا نیز علی رغم برخورداری از تجهیزات کافی، منابع انسانی و آموزش های لازم در صورت مواجهه با پدیده های جوی سنگین (حدی) متحمل خساراتی می شود، گفت: در حوادث و سوانح باید حداکثر مدیریت و کار کارشناسی انجام شود ولی گاهی اوقات به دلیل وسعت ابعاد سانحه و مخاطره، یکسری تبعاتی ایجاد می شود.
استاندار یزد با بیان اینکه خود را موظف به بکارگیری تمام تلاش خود در این راستا میدانیم، اظهارداشت: شرایط شهر یزد بنا بر دلایل مختلفی از جمله نزدیکی سیل بندها به شهر و عدم طراحی مسیر و کانالی برای خروج آب از آن و نیز تعدی به تنها رودخانه شهر یزد، ویژه است که در این حوزه مطالعات جدی در حال انجام است.
وی با اشاره به طرح برخی آمار ضد و نقیض از خسارت ها و فوتی های سیل یزد، خاطرنشان کرد: تنها اخبار و اطلاعیه های ارائه شده توسط ستاد مدیریت بحران استان قابل استناد است و آمار های مطروحه در فضای مجازی معتبر نیست.
استاندار یزد تصریح کرد: آمار خسارت های سیل و جانباختگان آن پس از بررسی دقیق اعلام می شود.
دکتر فاطمی در ادامه به بازار داغ شایعات فضای مجازی در خصوص خسارت به بافت تاریخی یزد اشاره و خاطرنشان کرد: بافت تاریخی ثبت شده در فهرست میراث جهانی کمترین خسارت را دیده و آنچه در فضای مجازی از خسارت به بافت تاریخی یاد می شود متعلق به حریم بافت تاریخی و عمدتا مربوط به بافت فرسوده است.

استاندار یزد در پایان اضافه کرد: امید است با مدیریت تمام عوامل مدیریت بحران شهرداری و دستگاه های خدمات رسان، بتوانیم ابعاد مسئله را به کمترین میزان خود کاهش دهیم‌.

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات