مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری عنوان داشت:

لزوم همراهی مدیران تدبیر و امید در یکسان سازی جایگاه زن و مرد در سطوح مدیریتی

مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، در جلسه کارگروه زنان و خانواده فرمانداری یزد، با اشاره به آمار ها در خصوص نقش بانوان کشور در امور مشارکتی، این آمار ها را درخور و شایسته یک کشور اسلامی ندانست و بر همراهی مدیران تدبیر و امید در یکسان سازی جایگاه زن و مرد در سطوح مدیریتی استان تاکید کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، فخر السادات خامسی هامانه، روز چهارشنبه، 30 مرداد، در جلسه کارگروه زنان و خانواده فرمانداری یزد، ضمن بیان اینکه، برابری زنان و مردان در همه زمینه ها به عنوان شاخص های توسعه انسانی امروز مطرح است، از مدیران دولت تدبیر و امید، همراهی آنها برای حضور قابل ملاحظه زنان در سطوح مدیریتی را خواستار شد.
مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد، با اشاره به مصوبه یکصدمین جلسه شورای عالی مبنی بر ملزم شدن مدیران به برنامه ریزی برای شناسایی بانوان در راستای حضور آنان در پست های مدیریتی، از مدیران خواست که برای تحقق این مهم در استان یزد، بر طبق رویکرد دولت و این مصوبه کوشا باشند.
مشاور استاندار، با توجه به تغییرات ایجاد شده در کشور، رویکرد و گرایش خانم ها در عرصه های اجتماعی را رو به رشد عنوان کرد و گفت: به نظر می رسد، در موقعیت کنونی، غفلت از توانمندی ها و شایستگی های زنان، به نوعی محروم کردن جامعه از بسیاری از استعداد ها و ذخایر نهفته در جامعه باشد.
وی این غفلت را نوعی فرصت سوزی تلقی کرد، افزود: مورد انتظار است که حضور زنان در جامعه از حالت نمایشی بیرون و به صورت فرایندی مشارکتی تبدیل شود.
وی به تفاوت واژه "مشارکت" و "حضور" در خصوص بانوان پرداخت و گفت: هنگامی که سخن از مشارکت است، یعنی مشارکت در فرایند تصمیم گیری، معرفی برنامه ها، درگیر شدن زنان برای ارزیابی برنامه ها، شرکت زنان در منافع برنامه های توسعه و مواردی از این دست که این، از نظر بار معنایی با واژه "حضور" متفاوت است.
خامسی افزود: نقش زنان در انقلاب، جنگ، راهپیمایی ها و انتخابات، هرچند در نوع خود بسیار ارزشمند است، نوعی حضور و نه مشارکت به شمار می آید.
بنا به اظهار وی، متاسفانه در ایران شرایط نا برابر اجتماعی زنان در مشارکت های اجتماعی رقم خورده است. به گونه ای که، براساس استاندارد های جهانی، جایگاه مشارکتی زنان در سیستم مدیریتی کشور ها بر اساس 4 محور از جمله سهم کرسی های پارلمانی در اختیار زنان، سهم زنان مدیر در مجموعه مدیران کشور، سهم زنان از درآمد تحقق یافته و سهم زنان متخصص و حرفه ای از مجموعه شاغلان کشور تعریف و ارزیابی می شود.
وی با اشاره به آمارها در خصوص نقش بانوان کشور در مشارکت ها، این آمارها را درخور و شایسته ایران ندانست و گفت: این در حالی است که توجه به مشارکت زنان جهان، مورد تاکید محافل رسمی و بین المللی قرار گرفته است.
این مقام مسئول، با اشاره به سند توسعه هزاره، ضمن موظف بودن کشور های جهان در جهت تحقق برابری جنسیتی تا سال 2015، به شاخص های این سند در مواردی از جمله پوشش امکان سختگیر دختران از مقاطع ابتدایی تا عالی، اشتغال زنان در بخش غیر کشاورزی و افزایش زنان در پارلمان ها و مجالس، نام برد.
وی با بیان مصداق هایی از حضور و مشارکت زنان در طول تاریخ، به سخن مقام معظم رهبری در این خصوص که زن و خانواده از مسائل درجه یک کشور هستند اشاره کرد و گفت: رئیس جمهوری نیز معتقد است، در شرایط مساوی میان زن و مرد شایسته است که پست های مدیریتی به خانم ها داده شود.
خامسی همچنین با تاکید به سخنان استاندار یزد در جلسه ای با حضور بانوان شاغل استانداری، در این خصوص که لازم است بسیاری از آداب و رسوم استان یزد در خصوص نگاه به بانوان تغییر کند، خطاب به مدیران گفت: امیدوارم درک کنید مطالبی که خدمت شما ارایه کردم، در وهله اول به دلیل ارایه مستندات در این خصوص و در وهله دوم به دلیل مسئولیت شغلی من در خصوص تعهد به تک تک بانوان و در اولویت سوم، به دلیل اعتقاد شخصی من به لزوم یکسان سازی جایگاه مناسب زن و مرد در سیستم های مدیریتی است.


درگیر کردن همه گروه ها در تصمیم گیری، از مهمترین دستاورد های دولت تدبیر و امید


"محمود شاکری شمسی"، ضمن خجسته دانستن همزمانی نخستین جلسه کارگروه زنان و خانواده فرمانداری یزد در زمان مدیریت وی با آغاز هفته دولت، به دستاورد های دولت یازدهم طی یکسال اخیر پرداخت.
وی، با اشاره به نقش 3 اصل حکمت، عزت و مصلحت در انتقال پیام خود به جهانیان، گفت: در این مدت، دنیا فهمیده است که با بکار گیری حرف زور، نمی تواند خواست خود را به ملت ما تحمیل کند. بلکه می بایست پای میز مذاکره بنشیند و با منطق با نمایندگان ما سخن بگوید.
فرماندار یزد، از دیگر دستاورد های بزرگ دولت در این یکسال را، درگیر کردن همه گروه ها در تصمیم گیری ها عنوان کرد و افزود: در این مدت، فرصتی فراهم آمد که برخی مناصب و مسئولیت ها نیز به شیر زنان جامعه داده شود.
وی، پرورش مردانی که پیروزی انقلاب را رقم زدند را بر آمده از مدیریت بانوان توانمند کشور دانست و بنا به اعتقاد شخصی خود گفت: من نقش زنان در جامعه را بسیار بیشتر از سپردن چند پست مدیریتی دولتی و رسمی می دانم.
شاکری شمسی، با موفق دانستن حوزه تحت مدیریت بانوان یزد، در دولت تدبیر و امید، گفت: قطعا تصمیمات کارگروه زنان و خانواده فرمانداری به اجرا خواهد آمد و کار های اجرایی نیز مورد ارزیابی واحد امور بانوان فرمانداری قرار گرفته و پس از آن، تا پایان سال به اطلاع اعضای کارگروه خواهد رسید.
گفتنی است، در این جلسه گروه کاری های کارگروه زنان و خانواده فرمانداری یزد همراه با دستگاه های عضو این گروه کاری ها مشخص شدند و همچنین در خصوص نقش زنان در مشارکت های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی استان بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات