انبوه صنایع آلاینده و حلقه گمشده‌ای به نام سلامت مردم؛ افسانه یا واقعیت؟/ جوکار: مسئولان شهرستان در برابر نقض قوانین قاطعانه ایستادگی کنند/ هادی‌نسب: احداث صنایع جدید در شهرک صنعتی فولاد باید بر وفق اساسنامه این شهرک باشد

جلسه کمیته برنامه‌ریزی شهرستان اشکذر با حضور نماینده مردم شریف یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان اشکذر و جمعی از مدیران استانی و شهرستانی با محوریت بررسی مشکلات و مسائل شهرستان بویژه آلایندگی برخی از صنایع برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان اشکذر، جلسه کمیته برنامه‌ریزی شهرستان با حضور نماینده مردم شریف یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی، فرماندار شهرستان اشکذر و تنی چند از مدیران استانی و شهرستانی در محل فرمانداری اشکذر برگزار شد.

محمدصالح جوکار نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به صحبت‌های برخی از اعضای جلسه پیرامون آلایندگی‌ها و محیط زیست گفت: داشتن محیط زیستی سالم مطالبات حداقلی جامعه است و سلامت جامعه در گرو تصمیمات ما مسئولان است.

وی ادامه داد: متأسفانه توسعه‌های نامتوازن و بدون هدف و نقشه راه، این مشکلات آسیب‌زا را پیش آورده است؛ چرا که بدون آینده‌نگری و راهبرد، به توسعه پرداختیم.

جوکار همچنین با بیان اینکه ممنوعیت احداث صنایع آلاینده در کریدور شمال- جنوب از مصوبات شورای برنامه‌ریزی استان نیز هست، خاطرنشان کرد: متأسفانه این مصوبه اجرایی نشده و همچنان صنایع آلاینده در این کریدور مجوز ساخت می‌گیرند و اعتراض مردم مبنی بر توقف احداث صنایع جدید آلاینده به حق و بجاست.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس شورای اسلامی افزود: استان یزد، استانی پهناور است؛ چرا باید همه صنایع بویژه صنایع آلاینده در این کریدور ایجاد شود؛ با توجه به اینکه شهرستان اشکذر از وجود صنایع آلاینده و پرآبخواه اشباع شده است باید در مسیر حمایت از صنایع پاک و کم‌آبخواه حرکت کنیم.

وی گفت: احداث صنایع جدید در شهرک صنعتی فولاد باید متناسب با اساسنامه این شهرک و در ردیف صنایع پایین دستی فولاد و نورد باشد و مسئولان شهرستان بویژه فرماندار شهرستان باید بدون هراس در برابر نقض قوانین ایستادگی کنند.

محمدصالح جوکار همچنین اظهار داشت: امروز باید در کنار تأمین زیرساخت‌های روستاها، شناسنامه‌ای برای تمامی روستاهای شهرستان تهیه شود و برای هر روستا برنامه‌هایی برای ماندگاری جمعیت تهیه و اجرایی شود.

جوکار در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر استفاده از فرصت‌های موجود در اسرع وقت تأکید کرد و افزود: با توجه به پیشینه تاریخی شهرستان اشکذر، صنعت گردشگری می‌تواند برای شهرستان بسیار مفید باشد؛ تعریف پهنه‌ای برای کشت کیاهان دارویی نیز بسیار مؤثر است.

وی در پایان با بیان اینکه کارها را باید به دست خود مردم سپرد؛ اظهار کرد: خود مردم باید تصمیم بگیرند و دولت باید نظارت کند؛ سیاستگذاری کند و مدیریت کلان داشته باشد.

هادی هادی‌نسب فرماندار شهرستان اشکذر نیز در این نشست با بیان اینکه مخالفت خود با احداث صنایع جدید آلاینده را به عنوان نماینده دولت در شهرستان در جلسات متعدد کمیسیون ماده 11 اعلام‌ کرده‌ایم؛ اظهار کرد: استقرار برخی از صنایع در شهرک فولاد وفق اساسنامه احداث صنایع در این شهرک نیست.

هادی‌نسب ادامه داد: دغدغه‌های محیط زیستی در همه سطوح مدیریتی شهرستان اشکذر وجود دارد و متأسفانه ظرف مدت 6 ماه بیش از 30 شرکت تولید کاشی و سرامیک از نهاد‌های استانی مربوطه بدون کوچکترین هماهنگی و اطلاع شهرستان مجوز دریافت کرده‌اند.

فرماندار اشکذر همچنین با تأکید بر ضرورت انعکاس مطلوب مصوبات شورای برنامه ریزی شهرستان اشکذر به مدیران کل مربوطه، تصریح کرد: احداث صنایع جدید در شهرک صنعتی فولاد باید بر وفق اساسنامه این شهرک باشد.

گفتنی است بررسی مسائل و مشکلات شهرستان، بررسی جذب اعتبارات سال 1399 شهرستان و تشریح و ارائه سند آمایش از جمله موضوعاتی بود که در دستور کار این جلسه قرار داشت.