مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد مطرح كرد:

ايجاد هم‌آوايي رسانه‌اي براي كنترل بيماري سالك در استان

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گفت: هم‌آوايي رسانه‌اي براي تغيير رويكرد سنتي نسبت به بيماري سالك و تقويت بنيۀ آموزشي پيشگيري از اين بيماري در استان بايد مورد توجه قرار گيرد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی استانداری یزد، روز دوشنبه 15 شهریورماه جلسه ستاد استانی کنترل و کاهش بیماری سالک با حضور مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، فرمانداران، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مدیران  و اعضای این ستاد در سالن شهید موحدین استانداری برگزار شد.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری در این جلسه بیان کرد: فلسفه کارگروه کنترل و کاهش بیماری سالک نشان دهنده این است که کنترل این بیماری نیازمند هم‌افزایی و همکاری می باشد که اراده خوبی برای پیشگیری این بیماری در بعضی شهرستان ها را شاهد هستیم.
«مجید جوادیان زاده» ادامه داد: وجود موضوعاتی چون مهاجرپذیری، بافت تاریخی وسیع و چاه های کشاورزی مواردی هستند که زمینه شیوع بیماری سالک در استان را ایجاد می کنند که این مناطق نیازمند ساماندهی ویژه می باشند.
جوادیان زاده افزود: آب انبارها و سایر فضاهایی که می تواند به محل تجمیع زباله و نخاله های ساختمانی تبدیل شود باید پاکسازی و مراقبت شود تا زمینه انتقال بیماری سالک کنترل گردد.
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري در پايان سخنان خود با تاكيد بر اهميت آموزش پيشگيري و شرايط درمان بيماري سالك گفت: در موضوعات آموزشي نياز به نگاه نو و تقويت فرهنگ سلامت در جامعه وجود دارد كه با همراهي رسانه ها، دستگاه‌هاي اجرايي و مردم مي توان به اين موضوع دست يافت.


ضرورت همكاري بين بخشي و آموزش در كنترل بيماري سالك


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آیت الله شهید صدوقی یزد(ره) در ادامه این جلسه بيان كرد: بيماري سالك يك بيماري بومي در استان يزد است و وجود جوندگان و فرد مبتلا به بيماري از عوامل مهمي هستند كه بيشترين ميزان انتقال اين بيماري را ايجاد مي‌كنند.
«محمدحسین لطفي» ادامه داد: بايد با توسعه آموزش هاي عمومي و همگرايي بين بخشي از شيوع بيماري سالك در استان جلوگيري کنیم و طول دوره این بيماري را كاهش دهيم.
وي افزود: با مداخله كشاورزان و اينكه همكاري آن ها مي تواند اثرات خوبي در حفظ سلامت شخصي و اجتماعي داشته باشد زمينه تلاش براي از بين بردن عوامل ايجاد بيماري سالك تقويت مي شود.
لطفی در پايان سخنان خود خاطرنشان كرد: مهم ترين اقدام براي  مهار بيماري سالک در روستاها كنترل جوندگان و براي مناطق شهري مديريت درمان افراد مبتلا به بيماري است كه بايد به صورت جدي دنبال شود تا شاهد كاهش آمار اين بيماري در استان باشيم.
گفتني است در اين جلسه گزارشی از وضعيت بيماري سالك در كشور و استان، فعاليت هاي انجام شده براي كنترل سالك شهري و روستايي مطرح شد و پس از هم انديشي در اين زمنيه ها گزارش فعاليت هاي دستگاه هاي مرتبط در شهرستان ها ارائه گردید و مورد آسيب شناسي قرار گرفت.
 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات