استاندار یزد مطرح کرد:

12 هزار تبعه خارجی در استان مشغول به تحصیل هستند/ 28 مدرسه مستقل ویژه فرزندان اتباع خارجی

استاندار یزد در گردهمایی دفاتر اداره کل امور اتباع و کمیساریا با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تحصیل فرزندان اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز در کشور بیان کرد: اکنون 12 هزار دانش‌آموز تبعه خارجی در استان داریم که همۀ امکانات آموزشی در اختیار آن‌ها قرارگرفته است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، «سید محمد میرمحمدی» 13 اردیبهشت در گردهمایی دفاتر اداره کل امور اتباع و کمیساریا که در هتل مشیرالممالک یزد برگزار شد، بیان کرد: ما حقوق انسانی را ملاک همۀ اعمال قرار می‌دهیم و همیشه دنبال ارزش‌های انسانی هستیم.
استاندار یزد گفت: خوشبختانه استان یزد و کشور ایران سال‌هاست افتخار میزبانی پناهندگان مردم شریف افغانستان را دارد، افغانستانی‌هایی که در درگیری‌های مختلف با مشکلات متعددی در کشور خود روبه‌رو شده‌اند.
میرمحمدی بابیان اینکه مردم ایران تفاوتی میان خود و اتباع قائل نیستند و با همه با مهربانی رفتار می‌کنند، افزود: ما همواره پذیرای مهاجران بوده‌ایم به‌طوری‌که این عزیزان در کشور ما از همۀ امکانات بهداشتی، درمانی و خدماتی بهره‌مند هستند و این جزو حقوق همۀ انسان‌ها محسوب می‌شود.
استاندار یزد در خصوص اقدامات انجام‌شده برای اتباع خارجی، در حوزۀ آموزش، گفت: فرزندان اتباع خارجی به‌طور مستقل در 28 مدرسه تحصیل می‌کنند و در 70 درصد مدارس عمومی نیز دانش‌آموزان اتباع مشغول تحصیل هستند.
میرمحمدی با اشاره به مهمان شهرهای موجود در استان، بیان کرد: چهار مدرسه در مهمان شهرهای استان احداث‌شده و یک مدرسۀ دیگر نیز با مشارکت کمیسار عالی سازمان ملل در دست احداث است.
وی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر تحصیل فرزندان اتباع خارجی مجاز و غیرمجاز در کشور بیان کرد: اکنون 12 هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در استان داریم که همۀ امکانات آموزشی در اختیار آن‌ها قرارگرفته است.
استاندار یزد گفت: ما بدون ادعا، عملاً در خدمت به اتباع خارجی عمل کرده‌ایم و توجه لازم را به آن‌ها داریم درحالی‌که می‌بینیم کشوری که خود را مدافع حقوق بشر و قائل به دموکراسی می‌داند مهاجران را از حضور در کشور خود ممنوع می‌کند.
میرمحمدی با طرح این پرسش که آیا این عمل دفاع از حقوق بشر است، افزود: در ایران اسلامی شاهدیم مردم مسلمان چه زندگی مسالمت‌آمیزی با همنوعان مسیحی و کلیمی و زرتشتی و دیگر ادیان دارند.
وی بیان کرد: مردم ایران صحنه‌ای‌ را به منصه ظهور رسانده که انسان و احترام به حقوق انسانی در آن مطرح است.


به‌جای رقابت در قدرت‌طلبی، رقابت در ارزش‌های انسانی جایگزین شود


استاندار یزد ویژگی‌های منحصربه‌فرد کشور ایران در بُعد دینی، مذهبی، ملی و صلح‌دوستی اشاره و بیان کرد: این مهم همواره در طول تاریخ کهن ایران استمرار داشته و این کشور همواره با مردم دیگر کشورها با احترام برخورد کرده و هر زمان که موردحمله قرارگرفته، از خود دفاع کرده اما به خود اجازه نداده است به ملتی حمله کند.
میرمحمدی ادامه داد: ویژگی‌های اعتقادی ما از بُعد فرهنگی و ملی است که احساس می‌کنیم ملت‌ها یکی و همه بندۀ خداوند و صاحب حق‌وحقوق هستند. ازاین‌رو، معتقدیم همۀ ملت‌ها باید باهم احساس برادری داشته باشند، به هم کمک کنند، دست یکدیگر را بگیرند، درد دیگران را درد خود بدانند و همه از زندگی شرافتمندانه برخوردار شوند.
 وی گفت: جوامعی که رشد و آگاهی یافته‌اند نباید قانون جنگل بر آن‌ها اعمال شود، بلکه باید قدرت فکر و اندیشه و ارائۀ راه‌حل برای دوستی بشریت داشته باشند.
 استاندار یزد با طرح این پرسش که چه تفاوتی میان انسان‌هایی که در آفریقا، آمریکا، آسیا و دیگر قاره‌ها زندگی می‌کنند وجود دارد، افزود: ازنظر ما هیچ تفاوتی بین این انسان‌ها نیست و ملاک ما همان‎گونه که کتاب آسمانی ما، قرآن، گفته، «تقوا» است.
میرمحمدی افزود: تقوا را آن‌هایی دارند که همت و پشتیبانی و حمایت از دیگران را بیان کنند و هیچ نقطۀ منفی از اندیشه و فکر در آنان وجود نداشته باشد و نه آن‌هایی که به نام حقوق بشر بر ملت‌های فقیر بی‌رحمی و خون‌ریزی تحمیل کنند.
وی به اتفاق‌های سوریه و اینکه مطرح شد بشار اسد از صلاح شیمیایی استفاده کرده، اشاره کرد و با طرح این پرسش که چرا و به چه دلیلی پناهنده وجود دارد، گفت: جنایت‌ها باعث شده است افراد از خانه‌های اصلی خود دور شوند و جای پرسش است که چرا مدعیان حقوق بشر این‌گونه مشکلات را بر جوامع مختلف تحمیل می‌کنند.
استاندار یزد افزود: اما این امیدواری وجود دارد که ملت‌ها روزبه‌روز آگاه‌تر می‌شوند و به سمتی می‌روند که نمی‌گذارند، اقتدارگرایان و قدرت‌طلبان مسائل ناگوار و زیان‌بار را بر آنان تحمیل کنند.
میرمحمدی بیان کرد: امیدواریم همایش‌هایی ازاین‌دست دستاوردهای ارزشمندی داشته باشد و بتواند افکار خاموش و منجمد را متحول کند و حقوق انسانی را سرلوحۀ همۀ دست‌اندرکاران کشورهای مختلف قرار دهد و به‌جای رقابت در قدرت‌طلبی، رقابت در ارزش‌های انسانی جایگزین شود.
 گفتنی است در این همایش سالانه که برای دومین سال در کشور برگزار می‌شود، مدیران کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری‌های سراسر کشور، مدیرکل اداره امور اتباع و مهاجران خارجی وزارت کشور، رؤسای دفاتر کمیساریا و رئیس دفتر نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در ایران حضور داشتند و دربارۀ موضوعاتی اعم از چشم‌انداز راهبردی کمیساریا 1396 تا 1400، هماهنگی بین کمیساریا و اداره اتباع، وظایف کمیساریا در خصوص بی تابعیتی، بیان مشکلات پناهندگان و سازوکار حل آن از طریق تبادل تجارب و ایده‌ها پرداخته شد.
 

مطالب مرتبط

هیچ نتیجه‌ای یافت نشد.
افزودن نظرات